PALVELUT

Urheiluhieronta

Urheiluhieronnalla pyritään poistamaan lihasten lepojähmeys ja rentouttamaan jännittyneet lihakset ennen rasitusta ja sen jälkeen. Urheiluhieronnalla ylläpidetään lihasten venyvyyttä sekä nivelten liikelaajuuksia. Sillä nopeutetaan rasituksesta palautumista ja lievitetään välitöntä / viivästynyttä lihaskipua. Hieronta auttaa laukaisemaan lihaskouristuksia sekä ehkäisee rasitusvammojen syntymistä ja auttaa rasitusvammojen paranemista. Urheilijaa hierottaessa huomioidaan meneillään oleva kausi ja huolletaan sen mukaisesti (harjoitus-, kilpailu-, lepokausi). Yleisesti sillä pyritään parantamaan urheilutulosta sekä nopeutetaan palautumista.

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on perinteistä sivelyhierontaa. Klassinen hieronta rentouttaa ja venyttää lihasta. Hieronta palauttaa lihaksen elastisuuden ja lihaksen alkuperäiseen mittaansa. Hieronnalla pehmitetään kovettumia ja venytetään sidekudosta, näin estetään kiinnikkeiden syntyminen. Nestekierto nopeutuu ja kipu lievittyy refleksien välityksellä keskushermoston kautta. Edullinen vaikutus psyykkisiin tekijöihin (rentoutus, rauhoitus ja hyvä olo).

Imukuppihieronta

Imukuppihieronta on syvävaikutteinen hieronta, joka on perinteistä hierontaa tehostava hoitomuoto. Imukuppihierontaa suositellaan erityisesti reumaattisiin sairauksiin, lihaskovettumiin, lihassärkyihin, fibromyalgiaan ja erilaisiin lihasten jännitystiloihin. Hyviä tuloksia on saavutettu myös ihon epäpuhtauksien hoidossa, aknessa ja ihon hilseilysairauksissa kuten psoriasiksessa. Imukuppihieronta voidaan yhdistää klassiseen hierontaan, jolloin ensin hierotaan perinteisesti ja lopuksi imukupeilla.

Jalkapohjan vyöhykkeiden hierontakäsittely

Hoidon aikana käydään läpi koko jalkapohja, jalkapöytä ja nilkka. Pehmentävä ja rentouttava jalkojenkäsittely!

Stressiniskan hoito

Hoidon aikana käsitellään niska-/hartiaseudun trigger-pisteitä. Hierontaa tehostetaan rentouttavilla eteerisillä öljyillä.

Intialainen vauvahieronta / koliikkihoito

Hoito on joko hierojan toimesta tapahtuvaa vauvahierontaa tai opastusta kotona tapahtuvaan hierontaan. Huomiota kiinnitetään myös imettävän äidin ruokavalioon, jolla on suuri merkitys vauvan hyvinvointiin ja varsinkin koliikkioireisiin.

Perinteinen kuppaus

Kuppaus on vanha, perinteinen hoitomuoto, jossa verenkierrosta poistetaan hiilidioksidipitoista laskimoverta. Kun verta poistetaan, luuydin aktivoituu tuottamaan verisoluja ja samalla koko aineenvaihdunta elimistössä vilkastuu. Perinteinen kuppaus tehdään kotikäyntinä, asiakkaan saunan pesuhuoneessa. Saunominen ja vihdonta ennen kuppausta on hyvin tärkeää, sillä löylyn lämmittämän ihon verenkierto on vilkkaimmillaan ja veri vuotaa helpommin. Saunomisen jälkeen kuppari pesee asiakkaan hyvin ja hieroo kevyesti. Tämän jälkeen kuppaussarvet asetetaan halutuille paikoille, annetaan olla hetken aikaa paikoillaan. Sen jälkeen ihoon tehdään pienet viillot ja sarvet asetetaan takaisin paikoilleen. Sarven annetaan imeä verta niin kauan kuin sitä tulee, yleensä n. 10-15 minuuttia. Sen jälkeen sarvet poistetaan, iho huuhdellaan ja pestään hyvin. Hoidon jälkeen pesuhuone pestään huolellisesti. Toimenpide on lähes kivuton, haavojen tekeminen vastaa hyttysenpistoa. Hoito kestää noin 1,5 tuntia ja se voidaan tehdä enintään 4 kertaa vuodessa. Perinteinen kuppaus ei sovi aneemisille, K-vitamiinin puutoksesta ja alhaisesta verenpaineesta kärsiville eikä henkilöille, joilla HIV tai joilla syöpähoito kesken. Hoitoa ei myöskään suositella raskaana oleville tai kuukautisten aikaan.

Kuivakuppaus

Kiinasta kotoisin oleva lämpö- eli kuivakuppaus poistaa vaivoja ja rentouttaa lihaksistoa iholle asetettavien kuppien avulla - ilman verenvuodatusta. Kuivakuppaus soveltuu lähes kaikille ihmisille ja sitä voidaan käyttää hyvin erilaisissa vaivoissa. Kuppien annetaan vaikuttaa halutuilla paikoilla n. 10-40 minuuttia. Esimerkiksi iskiakseen, noidannuoleen ja moniin muihin selän alueen kiputiloihin on saatu kuivakuppauksesta hyvin apua. Nykyisin hyvin yleiseen sairauteen eli fibromyalgiaan on kuivakuppaus osoittautunut hyvin tehokkaaksi kivun lievittäjäksi. Vaikutus perustuu aineenvaihdunnan lilsääntymiseen ja verenkierron vilkastumiseen kipeillä alueilla. Myös iho-ongelmista kärsiville on ollut apua kuivakuppauksesta. Mm. aknesta kärsivät ja psoriaatikotkin ovat saaneet vaivoihinsa helpotusta ihon pintakerroksien parantuneen verenkierron ja aineenvaihdunnan ansiosta.

Muista huolehtia nestetasapainosta hieronnan jälkeen eli juo vettä tavallista enemmän hieronnan jälkeisenä päivänä!