Yhteystiedot

FIN-HIERONTA

Manuaaliterapeutti
Laserterapeutti
Thomas Nemlander
Ajurinkuja 2, 08700 Lohja
puh. 044-293 2688

PALVELUT

Urheiluhieronta

Urheiluhieronnalla pyritään poistamaan lihasten lepojähmeys ja rentouttamaan jännittyneet lihakset ennen rasitusta ja sen jälkeen. Urheiluhieronnalla ylläpidetään lihasten venyvyyttä sekä nivelten liikelaajuuksia. Sillä nopeutetaan rasituksesta palautumista ja lievitetään välitöntä / viivästynyttä lihaskipua. Hieronta auttaa laukaisemaan lihaskouristuksia sekä ehkäisee rasitusvammojen syntymistä ja auttaa rasitusvammojen paranemista. Urheilijaa hierottaessa huomioidaan meneillään oleva kausi ja huolletaan sen mukaisesti (harjoitus-, kilpailu-, lepokausi). Yleisesti sillä pyritään parantamaan urheilutulosta sekä nopeutetaan palautumista.

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on perinteistä sivelyhierontaa. Klassinen hieronta rentouttaa ja venyttää lihasta. Hieronta palauttaa lihaksen elastisuuden ja lihaksen alkuperäiseen mittaansa. Hieronnalla pehmitetään kovettumia ja venytetään sidekudosta, näin estetään kiinnikkeiden syntyminen. Nestekierto nopeutuu ja kipu lievittyy refleksien välityksellä keskushermoston kautta. Edullinen vaikutus psyykkisiin tekijöihin (rentoutus, rauhoitus ja hyvä olo).

Jäsenkorjaus

Jäsenkorjaus (perinteinen jäsenkorjaus / kansanparannus) on suomalaiseen perinnekulttuuriin perustuva tehokas hoitomenetelmä, perinteinen suomalainen mobilisaatiohoito, joka kattaa tuki- ja liikuntaelimistön sairauksien koko alueen. Kysymyksessä on vanhin, tehokkain ja tälläkin hetkellä elinvoimainen parantajien käyttämä hoitoperinne. Jäsenkorjaus on asiakkaan ja parantajan välistä yhteistyötä elintoimintojen palauttamiseksi normaaliin tilaan asiakkaan omia liikeratoja hyväksi käyttäen. Silloin verenkierto, kudosnestekierto, hermotoiminta ja koko ihmisen energiajärjestelmä vapautetaan luonnolliseen tilaansa, jolloin puolustuksella eli kivulla ei ole tarvetta. Yksinkertaistettuna jäsenkorjauksella palautetaan nikamat ja nivelet takaisin optimaalisiin asentoihin, jonka jälkeen ympärillä olevat kudokset alkavat eheytyä itsestään.

Koko vartalon jäsenkorjaus aloitetaan nilkoista ja siirrytään siitä ylöspäin polviin, lantioon, olkapäihin ja ranteisiin. Jäsenkorjausta voidaan tehdä tarvittaessa myös yksittäisiin niveliin ja se tehdään hieronnan yhteydessä.

Yksi yleisin tuki- ja liikuntaelinongelma on lantiokorin asentomuutos. Jäsenkorjauksella saadaan korjattua SI-nivelen virheasento, joka voi näkyä lantion kiertymisenä. Usein se vaikuttaa myös jalkojen pituuseroon. Jumittunut SI-nivel on monesti syynä selkäkipuihin, skolioosiin sekä moniin muihin vaivoihin (esim. kivut ja jäykkyys alaselässä, lonkissa, polvissa, jalkaterissä sekä lihaskireys ja jäykkyys hartioissa, pääkivut, migreeni, verenpaino, unettomuus).

Yhdistämällä hierontaa, laserterapiaa ja jäsenkorjausta saadaan täydellinen lopputulos. Hoitopaketteja voidaan räätälöidä asiakkaan tarpeen mukaan.k

Lihaskalvokäsittely (graston-hoito)

Lihaskalvo- eli fasciakäsittelyllä poistetaan lihasten jännitystiloja, jotka ovat seurausta ylikireästä kalvosta. Se on tehokas hoito jänne- ja nivelsidevaivoissa ja aineenvaihdunnan parantamisessa. Hoito poistaa särkyä lihaksen lepotilassa sekä sitä kuormitettaessa.

Perinteinen kuppaus

Kuppaus on hyvin monipuolisesti vaikuttava hoitomuoto. Yleisimmin sitä käytetään niska-hartiaseudun sekä selän ja raajojen lihasjännitysten lieventämiseen. Kuppaus on todettu hyväksi hoitomuodoksi korkeasta verenpaineesta kärsiville. Korkeaa hemoglobiinia voidaan kuppauksella myös alentaa. Iho-ongelmissa on saatu hyviä tuloksia esim. aknen hoidossa. Migreeni, niska-hartiaseudun kiputilat, lihasjännitykset ja jännityspäänsärky ovat myös hyviä kuppauksen aiheita. Hammassärkyyn on haettu ja saatu apua kuppauksesta. Kuppaus parantaa verenkiertoa, poistaa kuona-aineita hiussuonistosta ja palauttaa kudosnesteen happamuuden neutraaliksi, jolloin lihakset rentoutuvat ja lihaskivut ja -säryt lievenevät. Fibromyalgian eli pehmytkudosreuman hoidossa on saatu hyviä tuloksia ja kivut ovat pysyneet poissa pitkiäkin aikoja. On myös kokemuksia, jossa kuppauksella on voitu lievittää naisten vaihdevuosivaivoja ja samaa on todettu myös miesten eturauhasvaivojen kohdalla. Myös seksuaalinen aktiviteetti on lisääntynyt ja apua on ollut myös miesten potenssiongelmissa.

Perinteinen kuppaus tehdään saunan pesuhuoneessa. Saunominen ja vihdonta ennen kuppausta on hyvin tärkeää, sillä löylyn lämmittämän ihon verenkierto on vilkkaimmillaan ja veri vuotaa helpommin. Saunomisen jälkeen kuppari pesee asiakkaan hyvin ja hieroo kevyesti. Tämän jälkeen kuppaussarvet asetetaan halutuille paikoille, annetaan olla hetken aikaa paikoillaan. Sen jälkeen ihoon tehdään pienet viillot ja sarvet asetetaan takaisin paikoilleen. Sarven annetaan imeä verta niin kauan kuin sitä tulee, yleensä n. 10-15 minuuttia. Sen jälkeen sarvet poistetaan, iho huuhdellaan ja pestään hyvin. Toimenpide on lähes kivuton, haavojen tekeminen vastaa hyttysenpistoa. Hoito kestää noin 1-1,5 tuntia ja se voidaan tehdä enintään 4 kertaa vuodessa. Perinteinen kuppaus ei sovi aneemisille, K-vitamiinin puutoksesta ja alhaisesta verenpaineesta kärsiville eikä henkilöille, joilla HIV tai joilla syöpähoito kesken. Hoitoa ei myöskään suositella raskaana oleville tai kuukautisten aikaan.

Kuivakuppaus

Kiinasta kotoisin oleva lämpö- eli kuivakuppaus poistaa vaivoja ja rentouttaa lihaksistoa iholle asetettavien kuppien avulla - ilman verenvuodatusta. Kuivakuppaus soveltuu lähes kaikille ihmisille ja sitä voidaan käyttää hyvin erilaisissa vaivoissa. Kuppien annetaan vaikuttaa halutuilla paikoilla n. 10-40 minuuttia. Esimerkiksi iskiakseen, noidannuoleen ja moniin muihin selän alueen kiputiloihin on saatu kuivakuppauksesta hyvin apua. Nykyisin hyvin yleiseen sairauteen eli fibromyalgiaan on kuivakuppaus osoittautunut hyvin tehokkaaksi kivun lievittäjäksi. Vaikutus perustuu aineenvaihdunnan lilsääntymiseen ja verenkierron vilkastumiseen kipeillä alueilla. Myös iho-ongelmista kärsiville on ollut apua kuivakuppauksesta. Mm. aknesta kärsivät ja psoriaatikotkin ovat saaneet vaivoihinsa helpotusta ihon pintakerroksien parantuneen verenkierron ja aineenvaihdunnan ansiosta.


Muista huolehtia nestetasapainosta hieronnan jälkeen eli juo vettä tavallista enemmän hieronnan jälkeisenä päivänä!