PALVELUT

Urheiluhieronta

Urheiluhieronnalla pyritään poistamaan lihasten lepojähmeys ja rentouttamaan jännittyneet lihakset ennen rasitusta ja sen jälkeen. Urheiluhieronnalla ylläpidetään lihasten venyvyyttä sekä nivelten liikelaajuuksia. Sillä nopeutetaan rasituksesta palautumista ja lievitetään välitöntä / viivästynyttä lihaskipua. Hieronta auttaa laukaisemaan lihaskouristuksia sekä ehkäisee rasitusvammojen syntymistä ja auttaa rasitusvammojen paranemista. Urheilijaa hierottaessa huomioidaan meneillään oleva kausi ja huolletaan sen mukaisesti (harjoitus-, kilpailu-, lepokausi). Yleisesti sillä pyritään parantamaan urheilutulosta sekä nopeutetaan palautumista.

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on perinteistä sivelyhierontaa. Klassinen hieronta rentouttaa ja venyttää lihasta. Hieronta palauttaa lihaksen elastisuuden ja lihaksen alkuperäiseen mittaansa. Hieronnalla pehmitetään kovettumia ja venytetään sidekudosta, näin estetään kiinnikkeiden syntyminen. Nestekierto nopeutuu ja kipu lievittyy refleksien välityksellä keskushermoston kautta. Edullinen vaikutus psyykkisiin tekijöihin (rentoutus, rauhoitus ja hyvä olo).

Jäsenkorjaus

Jäsenkorjaus (perinteinen jäsenkorjaus / kansanparannus) on suomalaiseen perinnekulttuuriin perustuva tehokas hoitomenetelmä, perinteinen suomalainen mobilisaatiohoito, joka kattaa tuki- ja liikuntaelimistön sairauksien koko alueen. Kysymyksessä on vanhin, tehokkain ja tälläkin hetkellä elinvoimainen parantajien käyttämä hoitoperinne. Jäsenkorjaus on asiakkaan ja parantajan välistä yhteistyötä elintoimintojen palauttamiseksi normaaliin tilaan asiakkaan omia liikeratoja hyväksi käyttäen. Silloin verenkierto, kudosnestekierto, hermotoiminta ja koko ihmisen energiajärjestelmä vapautetaan luonnolliseen tilaansa, jolloin puolustuksella eli kivulla ei ole tarvetta. Yksinkertaistettuna jäsenkorjauksella palautetaan nikamat ja nivelet takaisin optimaalisiin asentoihin, jonka jälkeen ympärillä olevat kudokset alkavat eheytyä itsestään.

Koko vartalon jäsenkorjaus aloitetaan nilkoista ja siirrytään siitä ylöspäin polviin, lantioon, olkapäihin ja ranteisiin. Jäsenkorjausta voidaan tehdä tarvittaessa myös yksittäisiin niveliin ja se tehdään hieronnan yhteydessä.

Yksi yleisin tuki- ja liikuntaelinongelma on lantiokorin asentomuutos. Jäsenkorjauksella saadaan korjattua SI-nivelen virheasento, joka voi näkyä lantion kiertymisenä. Usein se vaikuttaa myös jalkojen pituuseroon. Jumittunut SI-nivel on monesti syynä selkäkipuihin, skolioosiin sekä moniin muihin vaivoihin (esim. kivut ja jäykkyys alaselässä, lonkissa, polvissa, jalkaterissä sekä lihaskireys ja jäykkyys hartioissa, pääkivut, migreeni, verenpaino, unettomuus).

Yhdistämällä hierontaa, laserterapiaa ja jäsenkorjausta saadaan täydellinen lopputulos. Hoitopaketteja voidaan räätälöidä asiakkaan tarpeen mukaan.

Lihaskalvokäsittely (graston-hoito)

Lihaskalvo- eli fasciakäsittelyllä poistetaan lihasten jännitystiloja, jotka ovat seurausta ylikireästä kalvosta. Se on tehokas hoito jänne- ja nivelsidevaivoissa ja aineenvaihdunnan parantamisessa. Hoito poistaa särkyä lihaksen lepotilassa sekä sitä kuormitettaessa.

Kuivakuppaus

Kiinasta kotoisin oleva lämpö- eli kuivakuppaus poistaa vaivoja ja rentouttaa lihaksistoa iholle asetettavien kuppien avulla - ilman verenvuodatusta. Kuivakuppaus soveltuu lähes kaikille ihmisille ja sitä voidaan käyttää hyvin erilaisissa vaivoissa. Kuppien annetaan vaikuttaa halutuilla paikoilla n. 10-40 minuuttia. Esimerkiksi iskiakseen, noidannuoleen ja moniin muihin selän alueen kiputiloihin on saatu kuivakuppauksesta hyvin apua. Nykyisin hyvin yleiseen sairauteen eli fibromyalgiaan on kuivakuppaus osoittautunut hyvin tehokkaaksi kivun lievittäjäksi. Vaikutus perustuu aineenvaihdunnan lilsääntymiseen ja verenkierron vilkastumiseen kipeillä alueilla. Myös iho-ongelmista kärsiville on ollut apua kuivakuppauksesta. Mm. aknesta kärsivät ja psoriaatikotkin ovat saaneet vaivoihinsa helpotusta ihon pintakerroksien parantuneen verenkierron ja aineenvaihdunnan ansiosta.


Muista huolehtia nestetasapainosta hieronnan jälkeen eli juo vettä tavallista enemmän hieronnan jälkeisenä päivänä!