Paineaaltohoito

Paineaaltohoito eli shockwave ultra on hoitomuoto, jossa kehon kipualueelle kohdistetaan paineaaltoja. Hoidon ansiosta hoidettavan alueen aineenvaihdunta vilkastuu, kipu lievittyy ja krooninen tulehdus vähenee. Paineaaltohoito on erittäin hyvä hoito etenkin pitkittyneissä vaivoissa, jos muista hoidoista ei ole ollut apua. Hoito sopii hyvin myös niska-hartia -alueen jännitystilojen hoitoon. Vaikutuksen huomaa usein jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen. Hoidon aikana voi tuntua hieman kipua tai arkuutta. Myös hoidon jälkeen hoidettava kohta voi olla muutaman päivän arka.

Tavallisia hoitokohteita ovat mm. olkapään krooninen jännekalkkeuma, tenniskyynärpää tai hiirikäsi, plantaarifaskiitti, lihaskrampit, hyppääjän ja juoksijan polvi ja muut jännekiinnityskiputilat, penikkatauti ja hitaasti tai huonosti luutuneet murtumat.

Hoitoa ei anneta, jos hoitoalueella on kasvain, bakteeriperäinen tulehdus tai verenkiertohäiriö tai verenohennuslääkitys tai veren hyytymishäiriö, sydämentahdistin tai metallia kudoksissa hoitoalueella. Hoitoa ei myöskään anneta raskaana oleville.